V Ukrayini Pererobka Vynogradu Na Vynomaterialy Skorotylas Na 388

Про це свідчать дані Державної служби статистики.За даними відомства, Зазначається також, що в Одеській області за 2020 рік було перероблено 56,3 тис. тонн винограду, що на 32,4% менше, ніж у 2019 році.Також суттєве скорочення переробки винограду на виноматеріали спостерігається в Миколаївській області — 15,3 тис. тонн, що на 26,7% менше, ніж у 2019 році.Крім того, в Україні зросла ціна винограду до 6,6 тис. грн/т, що на 21,2% більше ніж в 2019 році. У Миколаївській області виноград подорожчав на 21,1% до 7,8 тис. грн/т, а на Одещині на 35,7% — 6,1 тис. грн/т.В результаті в Україні загалом зменшилась кількість вироблених виноматеріалів на 42,3% до 5,6 млн декалітрів. На Миколаївщині виготовили 1,2 млн декалітрів, що на 30% менше ніж в минулому році, а в Одеській області — 4,1 млн декалітрів, що на 38% менше, ніж у 2019 році.Нагадаємо, в Криму виставили на аукціон завод марочних вин «Коктебель».