Pivden Ukrayiny Vtrachaye Liderstvo V Ovochivnytstvi Fermer

Таку думку висловив Дмитро Гладкий, співвласника фермерського господарства «Войташенко» з Херсонщини, передає agrotimes.ua.Зазначимо, що господарство вирощує на 50 га пекінську капусту, на 25 га — цибулю, на 7 га — селеру коренеплідну та на 3 га — черешкову. У попередньому сезоні асортимент був ширшим і включав також моркву, столові буряки, капусту білоголову, червоноголову та савойську, але від них відмовилися. Крім того, мають ще 1,5 тис. га під зерновими.«До 2014 року овочеві культури були в нашому господарстві більш рентабельними порівняно з польовими. Нині ситуація змінилася: складно не лише виростити овочеву продукцію, а й реалізувати її. Так, ціна на овочі борщового набору вже другий рік поспіль невисока, тому й довелося скоротити не тільки асортимент продукції, а й площі», — зазначає Гладкий.Фермер зазначає, що зі зміною клімату стало можливим вирощувати більший асортимент овочевих культур можна вирощувати як у центральній частині, так і в північних областях країни.«У зв’язку з цим Південь України втрачає лідерство у вирощуванні овочевої продукції. Підприємцям з інших регіонів України, що займаються роздрібною торгівлею овочами, вже немає сенсу переплачувати за логістику, якщо цей товар можна купити набагато ближче, до того ж і землі в центральній частині країни більш родючі», — наголошує співвласника фермерського господарства «Войташенко».Нагадаємо, в Україні на імпортні тепличні огірки зафіксовані значні цінові коливання.