Про це повідомляє eurointegration.com.ua.Через обмеження, введені в зв'язку з епідемією коронавірусу, фінські фермери зіткнулися з гострим дефіцитом робочої сили. За їхніми словами, багато продуктів харчування можуть закінчитися і вартість їжі підвищиться, якщо весняні польові роботи не будуть проведені вчасно.Зазначимо, що Фінляндія продовжила коронавірусні обмеження до 13 травня«На фінських фермах традиційно працюють сезонні працівники з України, Росії і Таїланду. Зараз Міністерство праці вивчає можливість організувати чартерні рейси для українських працівників», — йдеться в повідомленні.За словами старшого фахівця Мінпраці Лаури Перхеентупи, українці повинні будуть пройти двотижневий карантин, перш ніж вирушити на ферми.«Наразі в міністерстві в терміновому порядку працюють над цим планом. Мова йде приблизно про 1500 працівників з третіх країн — вони критично важливі для фінського сільського господарства», — пояснює Перхеентупа.Також в Фінляндії планують запустити спеціальну рекламну кампанію з тим, щоб залучити на ферми місцевих жителів, відправлених в примусову відпустку, а також студентів, школярів і біженців.Варто додати, що брак працівників відчувається не тільки в Фінляндії. Така ж ситуація по всій Європі. Під загрозою може опинитися збір врожаю овочів, ягід і винограду.Нагадаємо, карантинні заходи матимуть негативний вплив на врожай полуниць.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.