Китайська група WH Group, найбільший у світі виробник свинини, очікує, що китайський попит на імпортне м`ясо зі США та Європи зростатиме. Через закриття у країні дрібних свинокомплексів Китай уже починає відчувати брак популярного м`яса, повідомляє South China Morning Post.

«Через обмежені земельні ресурси збільшення китайського попиту на імпортовану свинину буде довготривалою тенденцією, – каже Ван Лонг, голова та виконавчий директор WH Group. – Скорочення виробництва свиней у Китаї буде компенсовано імпортом із США та Європи».

З минулого року в Китаї закривають свинарники і свинобійні, котрі не відповідають екологічний стандартам. Таким чином намагаються модернізувати галузь.

Аби удешевити виробництво свинини, Китай скуповує землі за межами країни для вирощування кормів. За інформацією з канадського Міжнародного інституту сталого розвитку, в країнах, що розвиваються, було придбано близько 5 млн га земель. Приміром, найбільший китайський виробник свинини Shuanghui в 2013 році придбав американську компанію Smithfield Foods. Угода принесла йому ще й великі земельні угіддя на території штатів Міссурі й Техас, повідомляє gazeta.ru.

Китай споживає майже половину всієї свинини, що виробляється у світі. У середньому, китаєць вживає 31 кг свинячого м`яса на рік. За прогнозом Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй, до 2024 року цифра сягне понад 33,4 кг.

Торік за кілограм свинини у Китаї просили $3,18. За оцінками WH Group, цього року ціна зменшиться удвічі.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Loading...